coronaschulden

Kabinet wil versoepeling aflossen coronaschulden

Datum: 19 juli 2022, Auteur: Avant groep
coronaschulden

Ondernemers die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden zijn geraakt, konden bijzonder uitstel van betaling krijgen voor hun belastingschulden. Deze schulden moeten zij vanaf oktober 2022 in principe in uiterlijk 60 maanden aflossen.

Het kabinet wil de afbetalingsregeling voor deze belastingschulden versoepelen. Een van de plannen is dat het onder voorwaarden mogelijk wordt per kwartaal af te lossen in plaats van per maand. Een andere optie is de mogelijkheid van een incidentele betaalpauze één keer gedurende maximaal drie maanden. Hierdoor moet in de resterende maanden dan wel een groter bedrag worden afgelost. De Tweede Kamer heeft de regering ook verzocht om levensvatbare ondernemers waarvoor de 60 maanden te kort is op verzoek en onder voorwaarden aflossing in zeven jaar toe te staan. Of de regering dit scenario ook gaat invoeren is nog niet bekend.

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

zakelijk-vastgoed-financieren

Bent u op zoek naar uitbreiding van uw portefeuille, wilt u een project financieren of een bestaande financieringen herzien?

coronsteun-terugbetalen

Voor het aflossen van deze coronaschulden moet men eerst weer geld verdienen. Hier knijpt het vaak. Wij vertellen u wat er mogelijk is.

debiteurenfinanciering

Debiteurenfinanciering kan uitkomst bieden. Debiteurenfinanciering is het financieren van openstaande facturen van uw klanten.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.