bedrijfsuitje-en-wkr

Bedrijfsuitjes en toepassing van de WKR

Datum: 2 november 2022, Auteur: Avant groep
bedrijfsuitje-en-wkr

In bepaalde gevallen is het interessant om een bedrijfsuitje buiten de WKR te laten vallen, bijvoorbeeld als er te weinig vrije ruimte beschikbaar is.
Maar welke mogelijkheden zijn er?

Teambuildingsactiviteiten

Een sportieve activiteit met alle medewerkers kan heel goed een training in teambuilding zijn. Wanneer de instructeur of trainer na sportieve groepsactiviteiten uitleg en oefeningen geeft en meer de nadruk legt op het samenwerken, valt de activiteit niet onder de WKR. Een paar voorbeelden die aan deze eisen voldoen: een mountainbiketocht met gids en een teambuildingstocht en zelfs thematische teambuildingsactiviteiten kunnen hieronder vallen, indien dit begeleid wordt en er feedback is.

Bedrijfsuitjes

De omschrijving ‘overwegend zakelijk karakter’ biedt eveneens mogelijkheden om bedrijfsuitjes buiten de WKR te houden. Voorwaarde is dat er een gedegen omschrijving is door de opdrachtgever en de aanbieder van de activiteiten. Het doel van de dag en wat het uitje hieraan bijdraagt moeten goed omschreven worden. Activiteiten die o.a. buiten de WKR vallen zijn onder andere: samenwerkingsopdrachten, bedrijfstrainingen en workshops. Uiteraard kunnen bedrijfsuitjes ook een gemengd karakter hebben en in dat geval dienen de kosten te worden gesplitst.

Personeelsvereniging

Een bedrijfsuitje georganiseerd door een personeelsvereniging die door de werknemers bekostigd wordt, valt buiten de WKR.
Er zijn voorwaarden:

  • De personeelsvereniging moet onafhankelijk zijn
  • De vereniging mag geen uitkeringen of verstrekkingen doen aan werknemers
  • De werkgever mag niet meer bijdragen aan de kas van de personeelsvereniging dan de werknemers.
  • Minimaal driekwart van de werknemers van dezelfde locatie mogen deelnemen
  • Er wordt op incidentele basis iets georganiseerd wat als ondergeschikte voorziening gezien kan worden voor de werknemers (een feest bijvoorbeeld).

Op locatie

Een bedrijfsuitje dat volledig op de werkplek plaatsvindt valt buiten de WKR.
De werkgever kan dus een bedrijfstraining, teambuildingsactiviteiten of zelfs een (thema)feest organiseren op de werkplek.

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

SLIM-subsidie

Werkgevers in het mkb kunnen de zogenaamde SLIM-subsidie, Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen, weer aanvragen.

rentevergoeding-box-3

Ga na of u over 2022 nog btw moet afdragen. Als u deze btw namelijk vóór 1 april 2023 met een suppletie aangeeft bij de Belastingdienst.

rentevergoeding-box-3

Belastingdienst moet een passende rentevergoeding geven aan belastingplichtige die te veel box 3-heffing betaalde over de jaren vanaf 2017.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.