penisoencommunicatie-pensioen

Nieuw pensioenstelsel: Aanvullende regels voor gerichtere pensioencommunicatie

Datum: 6 september 2022, Auteur: Avant groep
penisoencommunicatie-pensioen

Pensioenuitvoerders krijgen met dit wetsvoorstel de verplichting om informatie te verstrekken die aanzet tot actie. Deze maatregel is bewust open geformuleerd, zodat de pensioenuitvoerder de ruimte en verantwoordelijkheid heeft om hieraan effectief invulling te geven. Het gaat erom dat pensioenuitvoerders de deelnemer aanzetten tot een zo concreet mogelijke actie, bijvoorbeeld nagaan of er later voldoende pensioen is. Het gaat erom dat de deelnemer weet wat deze concreet kan doen. De informatie verstrekkende pensioenuitvoerder wordt geacht te weten bij welke informatie welk handelingsperspectief hoort, ook wel de passende ‘call to action’ geheten.

Overige wijzigingen nieuw pensioenstelsel

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met één van onze specialisten Arie Rehorst, Jan Klerk of Wilbert van Veen. Bel 0348 820 280 of stuur een e-mail.

Wellicht ook interessant…

Vrije-ruimte-2023

De verhoging naar 3% geeft u de mogelijkheid om in 2023 maximaal € 5.200 extra onbelast te vergoeden

BOR/BOF

Het kabinet heeft echter aangekondigd dat straks de BOF en de doorschuifregeling niet meer gelden voor verhuurd vastgoed.

groene-belegging-tiny

Als u groene spaartegoeden bezit, heeft u daarom misschien recht op (meer) rechtsherstel. U kunt dit herstellen door middel van een verzoek.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.