nabestaandenpensioen-hoogte-pensioen

Nieuw pensioenstelsel: Hoogte nabestaandenpensioen een percentage van het salaris

Datum: 6 september 2022, Auteur: Avant groep
nabestaandenpensioen-hoogte-pensioen

Het partnerpensioen voor een nabestaande van de deelnemer wordt in een nieuwe regeling uitgedrukt in een percentage van het salaris: maximaal 50%. Voor het wezenpensioen (tot 25 jaar) is dit percentage 20% (voor volle wezen 40%). Hierbij is de diensttijd van de deelnemer niet langer van belang.

Het nieuwe partnerpensioen en het wezenpensioen bieden een nabestaande alleen een uitkering als de deelnemer voor zijn of haar ontslagdatum overlijdt. Dit is de zogenaamde risicodekking. Na de pensioendatum is wél sprake van een opgebouwd (of aangekocht) partnerpensioen (maximaal 70% van het ouderdomspensioen).

Verder blijft het mogelijk om nabestaandenoverbruggingspensioen (ANW-hiaatpensioen) te verzekeren. Reeds opgebouwde aanspraken op partnerpensioen blijven in stand.

Overige wijzigingen nieuw pensioenstelsel

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met één van onze specialisten Arie Rehorst, Jan Klerk of Wilbert van Veen. Bel 0348 820 280 of stuur een e-mail.

Wellicht ook interessant…

overige-prinsjesda

Diverse voorstellen. Hoe zit het met bedrijfsopvolgingsregeling in 2023? Hoeveel worden de belasting op tabak, alcoholvrije dranken verhoogd?

prinsjesdag-woningmarkt

Het kabinet neemt geen ingrijpende maatregelen om de woningmarkt te hervormen. Lees hier de belangrijkste wijzigingen voor de woningmarkt.

verduurzaming-prinsjesdag

Het kabinet wil verduurzamen stimuleren en de leveringszekerheid van gas waarborgen.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.