premieovereenkomst-pensioen

Nieuw pensioenstelsel: Nieuwe regelingen vanaf 1 januari 2023 voor de premieovereenkomst

Datum: 6 september 2022, Auteur: Avant groep
premieovereenkomst-pensioen

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle nieuwe pensioenregelingen premieregelingen zijn. Daarbij geldt dat voor alle werknemers hetzelfde premiepercentage van toepassing moet zijn. Een zogenaamde vlakke ofwel leeftijdsonafhankelijke premie. De premie mag maximaal 30% van de pensioengrondslag bedragen. Kosten en risicopremies voor overlijdensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen mogen daar nog bovenop komen. Tot 2037 mag de premie maximaal 33% van de pensioengrondslag bedragen. Die 3% extra kan gebruikt worden om eventuele compensatie in verband met de overgang naar de nieuwe regeling te financieren.

Overige wijzigingen nieuw pensioenstelsel

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met één van onze specialisten Arie Rehorst, Jan Klerk of Wilbert van Veen. Bel 0348 820 280 of stuur een e-mail.

Wellicht ook interessant…

overige-prinsjesda

Diverse voorstellen. Hoe zit het met bedrijfsopvolgingsregeling in 2023? Hoeveel worden de belasting op tabak, alcoholvrije dranken verhoogd?

prinsjesdag-woningmarkt

Het kabinet neemt geen ingrijpende maatregelen om de woningmarkt te hervormen. Lees hier de belangrijkste wijzigingen voor de woningmarkt.

verduurzaming-prinsjesdag

Het kabinet wil verduurzamen stimuleren en de leveringszekerheid van gas waarborgen.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.