Reisverzekering

Reisverzekering dekt materiële schade en letselschade

Datum: 19 juli 2022, Auteur: Avant groep
Reisverzekering

Een reisverzekering dekt schade en kosten die het gevolg (kunnen) zijn van onvoorziene gebeurtenissen op reis. U kunt meestal kiezen uit een aantal pakketten dekkingsrubrieken, waardoor u een optimale aansluiting krijgt met de verzekeringen die u al heeft.

Welke risico’s zijn verzekerd?

Met een reisverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u tijdens uw reis kunt oplopen. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u zo nodig wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen (rubrieken) in één pakket. Meestal zijn de volgende rubrieken te onderscheiden:

  • ongevallen;
  • geneeskundige kosten;
  • buitengewone kosten zoals de kosten van gedwongen langer hotelverblijf, de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland;
  • de kosten -verbonden aan opsporing- en/of reddingsacties;
  • telecommunicatiekosten, huur van vervangend vervoerbagage waaronder ook reisdocumenten.

De twee meeste voorkomende reisverzekeringen zijn de kortlopende (aflopend) en de doorlopende reisverzekering. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is het feit dat u het gehele jaar, zonder opnieuw een reisverzekering af te sluiten, doorlopend verzekerd op reis kan. De doorlopende reisverzekering is handig indien u meer dan 1x per jaar op vakantie gaat. Ook de weekendjes weg vallen onder de noemer vakantie.

Aanvullende medische kosten

Check daarnaast uw reisverzekering of de dekking voor aanvullende medische kosten is meegenomen. Niet alles wordt vergoed door de zorgverzekering en deze rubriek is niet altijd automatisch meeverzekerd.

Gaat u binnenkort op vakantie? Zorg er dan voor dat u goed verzekerd bent. Bel ons gerust! Neem contact op met één van onze verzekeringsspecialisten bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

prinsjesdag-2022

De belangrijkste wijzigingen voor ondernemers aangekondigd op Prinsjesdag 2023.

Prinsjesdag2023-overige-wijzigingen

De accijnzen op brandstof, alcohol en tabak gaan omhoog. Verder worden no cure, no pay-zaken ontmoedigd. Diverse voorstellen.

verduurzaming-o%-btw-zonnepanelen

Het demissionaire kabinet zet in op verdere verduurzaming en vergroening van het belastingstelsel. Wij zetten alles hier uiteen

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.