Wij stellen je graag voor aan onze collega Arno Baas, Registeraccountant bij Avant groep.

"Ik werk alweer ruim 13 jaar bij Avant groep. Na het afronden van mijn vwo-examen ben ik gestart als Junior Assistent Accountant. In de jaren die volgden heb ik mij verder kunnen ontwikkelen tot Zelfstandig Assistent Accountant. Sinds 2020 ben ik werkzaam als Controleleider.

In de winter van 2008/2009 was ik mij aan het voorbereiden op de eindexamens van het vwo toen ik in de krant (dat ging in die tijd nog zo) een advertentie zag voor een baan als Assistent Accountant bij Avant groep. Dat leek mij wel wat, want ik wilde graag op een kantoor werken en had niet de behoefte om een voltijdstudie te gaan volgen. Na twee positieve gesprekken en het behalen van mijn vwo-diploma ben ik in de zomer van 2009 bij Avant groep aan de slag gegaan.

Zonder enige kennis van accountancy of boekhouden startte ik mijn carrière. Ik begon daarom als Junior Assistent Accountant waar mijn functie onder andere bestond uit het verwerken van administraties en het voorbereiden van samensteldossiers. Naast het werk startte ik de duale studie Accountancy aan de Nyenrode Universiteit. In 2020 heb ik de studie afgerond en sindsdien mag ik mij officieel Registeraccountant noemen.

Door het behalen van deze titel zijn ook mijn werkzaamheden gewijzigd. Op dit moment ben ik Controleleider bij Avant groep. Waar ik als Assistent Accountant de jaarrekeningen en samensteldossiers opstelde, bespreek ik tegenwoordig ook de jaarrekening. Als Controleleider ben ik verder verantwoordelijk voor de uitvoering van wettelijke controles bij onze klanten. Samen met mijn collega’s van het controleteam voeren wij de volledige controle uit. Daarnaast ben ik ook nog actief in de samenstelpraktijk van ons kantoor.

Avant groep is een erg leuk bedrijf om te werken. Er heerst een cultuur, om als team, hard te werken, maar de verplichting om veel overuren te maken is er niet. Hierdoor heb ik ’s avonds tijd om leuke dingen te doen en bijvoorbeeld lekker te sporten. Naast het harde werken is er een informele sfeer, waarbij iedereen zichzelf kan zijn en er interesse is voor elkaar. De personeelsvereniging organiseert diverse uitjes en iedere vrijdag hebben we een gezellige borrel om met elkaar het weekend in te luiden.

Sinds begin van dit jaar zijn wij verhuisd naar een mooi nieuw kantoor waar het plezierig werken is. Het werk zelf blijf ik na al die jaren nog steeds uitdagend vinden, een groot deel van de tijd ben ik bij klanten aan het werk en iedere klant is weer anders. Het werk is hierdoor heel afwisselend en je ontmoet ook veel mensen. Ik heb daarnaast gezellige collega’s waarmee het fijn samenwerken is.”

Word jij mijn nieuwe collega? Bekijk onze openstaande vacatures.