Pensioen ondernemers

Als zelfstandig ondernemer heeft u verschillende mogelijkheden om een eigen pensioenvoorziening op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld een lijfrentekapitaal opbouwen waarmee u op de pensioendatum een direct ingaande lijfrente koopt. In het opbouwen en het laten uitkeren van een pensioen kunt u diverse keuzes maken. Het is ook mogelijk te kiezen voor een collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen.

Tegen de tijd dat u niet meer werkt wilt u natuurlijk nog wel genoeg inkomen hebben om een leuk leven te blijven leiden. De AOW-uitkering van de overheid is daarvoor meestal niet voldoende. Bent u zelfstandig ondernemer? DGA, zzp’er, een eigen zaak met of zonder personeel: u heeft geen werkgever die een aanvullend pensioen voor u regelt. U moet dan zelf zorgen voor een extra inkomen voor uw oude dag. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw eigen pensioen op te bouwen:

  • Een eigen pensioenverzekering
  • Geld reserveren binnen de Oudedagsreserve (FOR)
  • Een lijfrenteverzekering of bankspaar(beleggings)rekening
  • Zelf sparen of beleggen

Oudedagsvoorziening

De pensioenspecialisten van Avant groep adviseren u graag bij het maken van verantwoorde keuzes. Ook als het gaat om fiscale aspecten. Samen met onze pensioenspecialisten kunt u ervoor zorgen dat u als zelfstandige een goede oudedagsvoorziening opbouwt.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een goed advies over de opbouw van uw pensioen? Onze financiële experts staan voor u klaar in de regio Oudewater en Gouda. Neem contact met ons op.

Waar kunnen wij u mee helpen?

pensioenadviseurs-collectief-pensioen

Collectief pensioen

Voor uw werknemers is pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Als werkgever wilt u vooral dat de kosten van een pensioenregeling inzichtelijk en beheersbaar zijn. Deskundig pensioenadviseur essentieel.

pensioen-communicatie

Pensioencommunicatie

Naast het verzorgen van pensioen voor uw medewerkers bent u ook verantwoordelijk om ze te informeren over hun persoonlijke pensioensituatie. Pensioencommunicatie is ons vakgebied.

fiscaal-adviseurs-horizontaal-toezicht

Vacatures

Bekijk het laatste overzicht van de openstaande vacatures.

Heeft u advies nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Arie Rehorst
Pensioenadviseur

pensioen

Arie Rehorst
Pensioenadviseur

pensioen

Bent u ook geïnteresseerd in…

salarisadminstratie-uitbesteden

Salarisadministratie

Uw personeel is het kapitaal van uw onderneming en u wilt goed voor uw personeel zorgen. Onze salarisspecialisten zorgen ervoor dat salarissen, toeslagen en overige gelden correct en op tijd uitbetaald worden.

personeel

HRM en Arbeidsrechtzaken

Heeft u behoefte aan iemand die met u meedenkt over personeelszaken, omdat het u ontbreekt aan kennis en/of tijd? Wij ondersteunen en adviseren u graag.

fiscaal-adviseurs-horizontaal-toezicht

Fiscaal advies

De fiscale wet- en regelgeving is ingewikkeld en de regels veranderen continu. Laat u daarom adviseren door onze fiscalisten. Zo maakt u optimaal gebruik van fiscale regels en mogelijkheden.

Blog berichten

In 2023 spraken het kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers af om in 2026 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te hebben.

Belastingplichtigen die hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting in één keer betalen, krijgen vanaf 2024 geen betalingskorting meer.

Werkgevers met 100 of meer werknemers zijn straks verplicht om te rapporteren over het zakelijk verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers.

Wij staan ingeschreven bij het AFM register onder het nummer 12041265 en bij de KiFiD onder het nummer 300.015105. Ook zijn wij aangesloten bij de Pensioenorde.

Onze dienstverleningsdocumenten, dienstenwijzer en intern beloningsbeleid: dienstenwijzer pensioenadviseurs, vergelijkingskaart vermogen opbouwen, vergelijkingskaart pensioenvraag werkgever, vergelijkingskaart risico’s afdekken en intern beloningsbeleid.

Pensioenadviseurs van Avant groep is powered by

Avant Pensioenadviseurs

Meer weten?

Vul uw gegevens in en wij sturen een volledig overzicht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
avant-logo