Meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk?

Datum: 7 december 2023, Auteur: Avant groep
arbeidsbeperking

In 2023 spraken het kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers af om in 2026 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te hebben. Eind 2022 stond de teller op ruim 81.000 banen.

Om werkgevers over de streep te trekken, is het wetsvoorstel Vereenvoudiging banenafspraak en quotumregeling ingediend. In dit wetsvoorstel wordt het loonkostenvoordeel (LKV) dat een werkgever kan aanvragen als hij iemand aanneemt uit de doelgroep van de banenafspraak, verruimd en versoepeld. Zo is het de bedoeling dat dit LKV vanaf 2025 niet meer voor maximaal drie jaar geldt, maar structureel. Daarnaast vervalt vanaf 2025 de voorwaarde dat werkgevers en werknemers een speciale verklaring aan moeten vragen bij het UWV.

De quotumregeling, die onder meer een heffing inhoudt als niet aan de banenafspraak wordt voldaan, wordt op dit moment nog niet ingevoerd.

Het wetsvoorstel is nog niet definitief, de Tweede en Eerste Kamer moeten nog instemmen.

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

arbeidsovereenkomst-europese-richtlijn

De modelovereenkomsten van de Belastingdienst die zijn gebaseerd op vrije vervanging, zijn met ingang van 1 januari 2024 niet langer bruikbaar.

Belastingplichtigen die hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting in één keer betalen, krijgen vanaf 2024 geen betalingskorting meer.

Werkgevers met 100 of meer werknemers zijn straks verplicht om te rapporteren over het zakelijk verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.