Geen betalingskorting op voorlopige aanslag IB meer

Datum: 7 december 2023, Auteur: Avant groep
belastinguitstel

Belastingplichtigen die hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting in één keer betalen, krijgen vanaf 2024 geen betalingskorting meer. In 2023 krijgt u nog een betalingskorting als u uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting in één keer vooraf betaalt en niet in maandelijkse termijnen. De korting die u kunt toepassen, staat gewoon op de voorlopige aanslag vermeld.

Als de Eerste Kamer ook instemt met dit inmiddels door de Tweede Kamer al goedgekeurde voorstel, kunt in vanaf 2024 uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting nog wel in één keer betalen, maar krijgt u daar dus geen betalingskorting meer voor.

De betalingskorting bij de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting bestaat overigens vanaf 2023 al niet meer.

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

Aanlevering-nieuwe-medewerker

Voor het voeren van een goede loonadministratie is het noodzakelijk dat u voor een nieuwe medewerker een stamkaart invult.

arbeidsovereenkomst-europese-richtlijn

De modelovereenkomsten van de Belastingdienst die zijn gebaseerd op vrije vervanging, zijn met ingang van 1 januari 2024 niet langer bruikbaar.

In 2023 spraken het kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers af om in 2026 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te hebben.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.