Wilt u uw administratie digitaliseren?

Met een digitale ordner wordt het weer leuk om je administratie te doen! Avant groep helpt u op weg om uw volledige administratie te digitaliseren met behulp van Basecone. Hierdoor wordt het afhandelen van je administratie gemakkelijker en kost het minder tijd.

Wat is Basecone?

Basecone is een app die helpt bij het digitaliseren van uw administratie. In de app kunt u eenvoudig documenten, facturen en bonnen uploaden. De app is onlangs vernieuwd en er is nu ruimte voor een eindeloos archief.

 

De voordelen

Het grote voordeel ten opzichte van het voeren van een traditionele administratie is dat een aantal tijdrovende handelingen zijn verdwenen:

  • Je print geen facturen meer. Daarmee bespaar je dus inkt en papier en je bent niet meer gebonden aan een kantoor of de eetkamertafel om je administratie te doen.
  • Een ander voordeel is dat je de administratie niet meer periodiek langs hoeft te brengen bij de boekhouder omdat hij elk moment toegang heeft tot jouw digitale ordner.

Een bijkomend pluspunt van de digitalisering is dat je de boekhouder kunt vragen om de administratie wekelijks bij te werken en vaker te rapporteren in plaats van een keer per kwartaal of per jaar.

In één dashboard kun je zien wat je hebt verdiend, wat je nog moet ontvangen, wat je nog moet betalen en hoe de omzet zich ontwikkelt ten opzichte van vorig jaar. Afhankelijk van de informatiebehoefte is uitbreiden van het dashboard mogelijk.

Het op deze wijze onderhouden van je administratie bespaart je niet alleen tijd, maar het doen van de administratie wordt leuker en vooral inzichtelijker.

Gemakkelijk factureren met een facturatiemodule

Blijf niet langer factureren in Word of Excel! Start nu met online facturatie software en efficiënter ondernemen. Een facturatiemodule voorkomt veelgemaakte fouten, zoals fouten in de factuurnummering of foutieve btw berekeningen. Daarnaast worden facturen die u verstuurd direct verwerkt in uw boekhouding.

Het proces ‘digitale ordner’ via Basecone

Via de app ziet het proces er als volgt uit:

  1. Ontvangen – De eerste belangrijke stap in het proces is dat je je leveranciers het liefst vanaf vandaag zoveel mogelijk hun factuur per mail naar je laat versturen. Hoe meer facturen je digitaal ontvangt, des te makkelijker het doen van de administratie wordt.
  2. Ordenen – Stuur vervolgens de ontvangen digitale factuur van de leverancier door naar de juiste ordner in Basecone. Dit doe je door de factuur te forwarden naar een speciaal emailadres. Hetzelfde kun je doen met verkoopfacturen, wanneer je geen facturatiemodule gebruikt. Deze kun je op dezelfde manier doorsturen naar je Basecone omgeving.
  3. Betalen – Maak in het postvak een submap aan en sleep ontvangen mails hier naartoe. Als je op het door jou gewenste moment een factuur hebt betaald, kun je binnen de submap de mail verwijderen. In je digitale ordner in Basecone kun je vervolgens alle facturen op elk moment raadplegen.
Ondernemer

Bewaarplicht belastingdienst

De belastingdienst stelt ook een aantal belangrijke eisen aan het digitaal ordenen van de administratie. Je ontvangt steeds meer facturen per mail. Waarschijnlijk vond je dit een paar jaar geleden nog erg vervelend, maar nu is het een verademing. Of toch niet?

Als accountantskantoor merken wij dat veel ondernemers worstelen met hun digitale administratie. De ene leverancier stuurt de factuur per post, de andere per mail. Je wilt overzicht, dus print je de pdf-factuur en stopt deze in een ordner zodat zowel jouw boekhouder als de belastingdienst tevreden is. Begrijpelijk, maar helaas niet zoals het hoort.

“Alle facturen die je verstuurt of ontvangt, bewaar je in de administratie. Dat is verplicht, want wij moeten de administratie kunnen controleren. De facturen bewaar je in de vorm waarin je ze hebt verstuurd of ontvangen. Digitale facturen druk je dus niet af, maar sla je digitaal op. Bewaar de facturen 7 jaar. Facturen over onroerende zaken bewaar je 10 jaar.”

www.belastingdienst.nl

“Je mag facturen en bonnetjes ook scannen en digitaal bewaren. Er omet dan wel sprake zijn van een juiste weergave van het origineel (en de factuur of bon moet via de zakelijke rekening zijn betaald). Als je aan de voorwaarden voldoet, hoef je de originele facturen en bonnetjes niet te bewaren.”

www.belastingdienst.nl

Digitale ordner

Kortom, de belastingdienst verplicht je min of meer ook om een digitale ordner te hanteren. Sterker nog. Als je zaken doet met overheidsinstanties, dan zul je merken dat zij het station van pdf-facturen alweer gepasseerd zijn en op dit moment alleen nog ubl-facturen accepteren. Ook jij gaat hier in de nabije toekomst mee te maken krijgen en daarom zul je nu je werkwijze moeten aanpassen.

Accountantskantoor Oudewater en Gouda

Op zoek naar een accountant in de regio Oudewater of Gouda die u kan helpen bij het digitaliseren van uw administratie? Avant groep helpt u verder. Onze specialisten staat voor u klaar. Lees het verhaal van onze specialist Niels den Outer.

Neem contact met ons op, wij maken graag kennis met u.

Waar kunnen wij u mee helpen?

inkomstenbelasting

Belastingaangifte

Maakt u bij uw belastingaangifte optimaal gebruik van actuele fiscale regels en mogelijkheden? Onze specialisten helpen u graag bij uw belastingaangifte. Of u nu ZZP’er of MKB ondernemer bent.

betalingsregeling-now-digitaal-v2

Onafhankelijk Financieel Adviseur

Als ondernemer heeft u plannen, ideeën en doelen die u wilt bereiken. Maar wat heeft u nodig om uw ambities te realiseren? Samen met onze adviseurs kunt u sparren op het gebied van financieel advies.

fiscaal-adviseurs-horizontaal-toezicht

Vacatures

Bekijk het laatste overzicht van de openstaande vacatures.

Heeft u advies nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Niels den Outer
Accountant & Ondernemersadviseur

niels-den-outer

Cees Loef
Accountant

Wieteke van der Kuijlen
Assistent Accountant

Niels den Outer
Accountant

niels-den-outer

Cees Loef
Accountant

Wieteke van der Kuijlen
Assistent Accountant

wieteke

Bent u ook geïnteresseerd in…

salarisadminstratie-uitbesteden

Salarisadministratie

Uw personeel is het kapitaal van uw onderneming en u wilt goed voor uw personeel zorgen. Onze salarisspecialisten zorgen ervoor dat salarissen, toeslagen en overige gelden correct en op tijd uitbetaald worden.

betalingsregeling-now-digitaal-v2

HRM en Arbeidsrechtzaken

Heeft u behoefte aan iemand die met u meedenkt over personeelszaken, omdat het u ontbreekt aan kennis en/of tijd? Wij ondersteunen en adviseren u graag.

fiscaal-adviseurs-horizontaal-toezicht

Fiscaal advies

De fiscale wet- en regelgeving is ingewikkeld en de regels veranderen continu. Laat u daarom adviseren door onze fiscalisten. Zo maakt u optimaal gebruik van fiscale regels en mogelijkheden.

Wij zijn lid van de beroeps- en netwerkorganisaties NBA, SRA en RB.

Onze klachten- en klokkenluidersregeling: klachten- en klokkenluidersregeling.

Accountants van Avant groep
is powered by

Avant Accountants 2

Meer weten?

Vul uw gegevens in en wij sturen een volledig overzicht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
avant-logo