liv en lkv

LIV vervalt en LKV ouderen bouwt af vanaf 2025

Datum: 12 juli 2024, Auteur: Avant groep
liv en lkv

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel waarin het lage-inkomensvoordeel (LIV) per 2025 vervalt en het loonkostenvoordeel (LKV) voor oudere werknemers vanaf 2025 wordt afgebouwd.

Als u aan alle voorwaarden voldoet, heeft u voor het jaar 2024 nog wel recht op LIV voor werknemers die rond het minimumloon verdienen (gemiddeld per uur van minimaal € 14,33 tot en met maximaal € 14,91). De uitbetaling van het LIV 2024 vindt nog wel plaats in 2025. De stapsgewijze afbouw van het LKV oudere werknemers houdt in dat voor dienstbetrekkingen die zijn begonnen vóór 1 januari 2024, het LKV gewoon tot het einde van de looptijd van maximaal drie jaar in stand blijft met € 3,05 per verloond uur, met een maximum van € 6.000 per kalenderjaar. Voor dienstbetrekkingen die begonnen op of ná 1 januari 2024 wordt het LKV per 1 januari 2025 verlaagd naar € 1,35 per verloond uur en per 1 januari 2026 afgeschaft.

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

elektrische-bedrijfsauto-subsidie

Ondernemers die een nieuwe, volledige elektrische bedrijfsauto willen, kunnen weer de Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aanvragen.

BOR-tiny

De bedrijfsopvolgingsregeling en de doorschuifregeling bij schenken en overlijden gaan verder wijzigen. De aanpassingen op een rij.

De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een student of leerling.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.