subsidie praktijkleren

Vraag tijdig de subsidie Praktijkleren aan!

Datum: 7 juli 2023, Auteur: Avant groep
subsidie praktijkleren

Gaat u praktijkplaatsen of werkleerplaatsen aanbieden of doet u dit al? Dan kunt u hier subsidie voor aanvragen. Deze subsidie kunt u voor het studiejaar 2022/2023 tot en met 15 september 2023 17.00 uur digitaal aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een deelnemer. Per praktijk- of werkleerplaats deelnemer kunt u maximaal € 2.700,- subsidie ontvangen per schooljaar.

Voorwaarden subsidie Praktijkleren 2022 – 2023

De subsidie Praktijkleren wordt door het Rijk verstrekt aan (erkende) leerbedrijven die een praktijk- en werkleerplaats beschikbaar stellen ten behoeve van deelnemers met de volgende opleidingsniveaus:

  • Laatste schooljaar Voortgezet Speciaal Onderwijs (vso) en Praktijkonderwijs (pro)
  • VMBO-2 en Entree Opleiding
  • MBO-BBL (let op: géén MBO-BOL)
  • Duale en Deeltijd – HBO opleidingen Techniek / Landbouw / Natuurlijke omgeving / Gezondheidszorg / Gedrag & Maatschappij
  • Promovendi en Toio

Bedrijven en instellingen die een praktijk- of leerwerkplaats aanbieden, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. Na afloop van de begeleiding dient u uw aanvraag in. Lees de voorwaarden per categorie.

Aanvraag indienen

Voor het school-, studiejaar 2022/2023 kunt u een aanvraag indienen van 2 juni 2023 09.00 uur tot en met 15 september 2023 17.00 uur bij RVO.NL. U kunt dit doen via het eLoket.nl van RVO.nl. Inloggen is mogelijk met eHerkenning met minimaal niveau 3 met machtiging RVO-diensten op niveau eH3. U vraagt de subsidie aan het eind van een school- of studiejaar aan, na afloop van de begeleiding.
U kunt dit zelf doen of u kunt Avant hiervoor machtigen. Wij regelen de aanvraag dan voor u. Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar uw contactpersoon bij Avant. Wij sturen u een machtigingsformulier toe, welke wij graag ondertekend retour ontvangen.

Uitbetaling subsidie

Voor het einde van het jaar beoordeelt RVO de aanvragen. Half december ontvangt u de beslissing van RVO. Binnen twee weken na ontvangst van een positieve beslissing, ontvangt u het bedrag van de subsidie op uw bankrekening.

Let op! Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet u aan de voorwaarden voldoen en de daarvoor gevraagde administratie bijhouden en bewaren. RVO oefent steekproefsgewijs controle hierop uit.

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

Aanlevering-nieuwe-medewerker

Voor het voeren van een goede loonadministratie is het noodzakelijk dat u voor een nieuwe medewerker een stamkaart invult.

arbeidsovereenkomst-europese-richtlijn

De modelovereenkomsten van de Belastingdienst die zijn gebaseerd op vrije vervanging, zijn met ingang van 1 januari 2024 niet langer bruikbaar.

In 2023 spraken het kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers af om in 2026 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te hebben.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.