Aanlevering-nieuwe-medewerker

Aanlevering nieuwe medewerker

Datum: 19 maart 2024, Auteur: Avant groep
Aanlevering-nieuwe-medewerker

Voor het voeren van een goede loonadministratie is het noodzakelijk dat u voor een nieuwe medewerker een stamkaart invult. Klik hier om de stamkaart te downloaden.

Financiële tegemoetkoming
Voor bepaalde medewerkers die nieuw in dienst komen, kunt u als werkgever een aantrekkelijke financiële tegemoetkoming ontvangen. Daarom is het belangrijk dat de stamkaart zorgvuldig wordt ingevuld. In de stamkaart wordt naar gegevens gevraagd waarmee beoordeeld kan worden of u als werkgever in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming. Er dient rekening gehouden te worden dat sommige vragen pas 2 maanden na indiensttreding aan de medewerker gevraagd mogen worden. Zie ****  onderaan de stamkaart.

Doelgroepverklaring
Als er een doelgroepverklaring aangevraagd moet worden bij de gemeente of het UWV, moet dat binnen 3 maanden nadat de medewerker in dienst is gekomen. Wordt de doelgroepverklaring later dan 3 maanden na indiensttreding aangevraagd, dan vervalt de tegemoetkoming.

Let op! Een doelgroepverklaring dient door de medewerker bij de gemeente of UWV aangevraagd te worden. Alleen met een machtiging van de medewerker, kan de werkgever de doelgroepverklaring aanvragen.

Inwoner van Nederland
Op de stamkaart kan aangegeven worden of uw nieuwe medewerker inwoner van Nederland is. Als inwoner van Nederland wordt er namelijk minder loonbelasting ingehouden.

De medewerker is inwoner van Nederland als het sociaal leven van de medewerker zich in Nederland afspeelt. Dit houdt in de regel in dat de partner en/of het gezin in Nederland woont.

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

arbeidsovereenkomst-europese-richtlijn

De modelovereenkomsten van de Belastingdienst die zijn gebaseerd op vrije vervanging, zijn met ingang van 1 januari 2024 niet langer bruikbaar.

In 2023 spraken het kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers af om in 2026 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te hebben.

Belastingplichtigen die hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting in één keer betalen, krijgen vanaf 2024 geen betalingskorting meer.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.