Gericht vrijgestelde thuiswerkvergoeding

Datum: 1 november 2023, Auteur: Avant groep
thuiswerken-vergoeding

Een thuiswerkvergoeding werd gezien als een vorm van loon waarover u loonbelasting moest betalen. De enige uitzondering is als de thuiswerkvergoeding uit de vrije ruimte betaald werd, maar de vrije ruimte is beperkt.
Dat is veranderd; u mag werknemers die thuiswerken een onbelaste vergoeding verstrekken ter grootte van maximaal € 2,15 per dag. Deze gericht vrijgestelde vergoeding compenseert de kosten die uw werknemer thuis tijdens werktijd maakt. U kunt daarbij denken aan koffie, thee, en andere consumpties onder werktijd, toiletpapier, gas, water en licht/elektra verbruik. De thuiswerkvergoeding hoeft u dus niet meer in mindering te brengen op de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Als u een thuiswerkvergoeding geeft, let dan wel op een eventuele samenloop met de reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer. U kunt namelijk niet én een reiskostenvergoeding én een thuiswerkvergoeding voor dezelfde werkdag toepassen.

Dat geldt bijvoorbeeld als uw werknemer een halve dag thuis werkt en een halve dag op het bedrijf/kantoor: u moet dan kiezen of u een reiskostenvergoeding, of een thuiswerkvergoeding voor die dag geeft.

Heeft u naar aanleiding van het lezen vragen? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep.

Wellicht ook interessant…

Aanlevering-nieuwe-medewerker

Voor het voeren van een goede loonadministratie is het noodzakelijk dat u voor een nieuwe medewerker een stamkaart invult.

arbeidsovereenkomst-europese-richtlijn

De modelovereenkomsten van de Belastingdienst die zijn gebaseerd op vrije vervanging, zijn met ingang van 1 januari 2024 niet langer bruikbaar.

In 2023 spraken het kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers af om in 2026 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te hebben.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.