prinsjesdag-2022

Prinsjesdag 2023: De gevolgen voor u als ondernemer

Datum: 22 september 2023, Auteur: Avant groep
prinsjesdag-2022

Het kabinet presenteerde op Prinsjesdag 2023 de Miljoenennota 2024 en het Belastingplan 2024. Vanwege de demissionaire status van het kabinet zijn grote dossiers doorgeschoven.  Wij hebben de belangrijkste wijzigingen voor ondernemers op een rij gezet.

De belangrijkste wijzigingen

Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste voorstellen van het kabinet die voor u als ondernemer van belang zijn. Per onderwerp vindt u hieronder een samenvatting van de wijzigingen. De voorgestelde wijzigingen treden per 1 januari 2024 in werking, tenzij anders is vermeld.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u advies over wat het Belastingplan voor u betekent? Bel ons gerust! Neem contact op met uw contactpersoon bij Avant groep. Onze adviseurs en specialisten staan voor u klaar en helpen u graag.

Wellicht ook interessant…

In 2023 spraken het kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers af om in 2026 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te hebben.

Belastingplichtigen die hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting in één keer betalen, krijgen vanaf 2024 geen betalingskorting meer.

Werkgevers met 100 of meer werknemers zijn straks verplicht om te rapporteren over het zakelijk verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Mis niets en ontvang alle updates van Avant groep!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.